12.3.16

Classe Joan Miró : Arrenquem amb l'activitat del Protagonista!

Com vam comentar a la reunió de principi de curs, a l'escola volem fomentar la relació-cooperació entre les famílies i l’escola.
La relació amb les famílies és fonamental a l'Escola Bressol, ja que es comparteix l'educació i la cura dels infants i això només és possible en un marc de cooperació i participació.
La família és el referent més important pel nen/a, són els pares i les mares, els primers i principals educadors. Així doncs, la família i l’escola han de col·laborar estretament en l’educació i el desenvolupament dels infants. Des de l’escola es plantegen diferents actuacions (diàries, puntuals, etc.) per tal de fomentar el treball amb les famílies del centre, i la intercomunicació entre pares i mares.
Per això, fem l’activitat del “PROTAGONISTA”.
Aquesta activitat consisteix en que cada setmana un nen o nena de la classe serà el principal protagonista.
Creiem que aquesta activitat és també molt important per afavorir l’autoestima dels infants, un punt molt important dins de l’etapa dels 0 a 3 anys. Afavorir la seva autoestima implica tenir més seguretat en si mateix i això els permetrà aconseguir una major autonomia.
Ja portem unes quantes setmanes fent aquesta activitat, i aquí us portem la mostra:
  • Els papas de la Lucía, ens van presentar el quadre de "La nit estelada" de Van Gogh. Després, vam representar aquest quadre pintant a sobre de paper d'alumini. Vam gaudir moltíssim!

  • Amb la Marina, la mama del Marc Pérez, vam fer un super berenar: Pinxitos de fruita amb fondue de xocolata! Ñammm, ens vam posar de xocolata fins les celles.

  • Els papas de l'Eva van venir i van fer uns capgrossos al complert (cap, cos, mans i peus!). Un gall, una gallina i un pollet. Un cop acabats li vam possar noms fent una assemblea. El gall és diu Pepe, la gallina Cocó i el pollet Titi. Ja tenim capgrossos oficials a "El Gall i la Gallina". Moltes gràcies!

  • Amb l'Íngrid, la mama de l'Emma, vam fer dibuixos amb pintura en relleu. Quan vam tenir finalitzat les nostres obres, vam anar a la cuina a ficar-los al microones i...tachán! Els nostres dibuixos estaven en 3D.

  • Amb l'Antonia, la mama del Raül, vam fer decoració de cupcakes! Amb frosting de philadelphia i de colors, vam posar-nos de ple i vam fer unes magdalenes que estaven per llepar-se els dits.

  • I per últim, amb els pares de l'Èric, vam escoltar un conte inventat per ells! Treballava valors com l'amistat i l'autoestima (el ser un mateix). Va estar molt entretingut! Després, van pintar-nos la cara amb ceres i vam gaudir podent tocar els ninos amb els que ens van representar la història.
Aquí en podeu trobar algunes de les fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada