26.10.15

GAUDÍ


A l’ Escola Bressol el Gall i la Gallina sempre hem donat a la Psicomotricitat i al moviment lliure dels més petits molta importància. Desde la psicomotricitat no només donem peu al treball del cos, és a dir, més motriu, sinó que també donem rellevància a la part més emocional a partir d'activitats diverses. 

Ens trobem en una etapa molt important en l'àmbit motriu; el caminar, saltar, reptar... els nostres infants ens demanem moure'ns!! conèixer i explorar. Per aquest motiu oferim un espai destinat a assolir alguns d'aquests processos que ells estan preparats per fer. 

L'adult és qui prepara, però el nen/a és el protagonista del seu aprenentatge. Moltes vegades ens guiem només pel resultat, però el que té més impotància és el procés el qual el nen/a fa per assolir aquell aprenentatge, és a dir, no és el mateix posar-lo dret en un esglaó i que l'ajudem a baixar, que ell mateix investigui com pot pujar i baixar de l'esglaó.


Dimecres vam preparar aquest circuit perquè la classe gaudí potencii l'aprenentatge de baixar, pujar i, intentar fins i tot saltar. Ells ho van provar de diverses maneres:


Alguns valents, s'atrevient a pujar fins el punt més alt, saludant i tot.


D'altres els agradava passar pel lloc més estret.


Baixant en prudència, però dempeus.


Assegurant les pujades i les baixades.

A la classe Gaudí els encanta anar a la sala.
Passos que seguim: primer de tot ens treiem les sabates, presentem el context i, tot seguit ja poden gaudir de l'activitat. 
Finalment, preguntem si ens ha agradat, per on han pujat i baixat, i quines coses he vist que fan.

Una forta abraçada

VISCA LA PSICO!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada